Sposób przygotowania:
Francuskie ciasteczka z niespodzianką
Należy przygotować niezbędne składniki na ciasteczka, następnie jabłka umyć dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć i obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić jabłka w kosteczkę, dodać do nich cukier i cynamon i wymieszać całość. Następnie ciasto francuskie przełożyć na stolnicę oprószoną mąką i pociąć ciasto w kwadraty o boku 10 cm. na środek każdego kwadraciku nakładać jabłka i brzegi kwadratów należy składać do środka tworząc koperty. Ciasteczka poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 200 stopni C przez około 25-30 minut. Wyjąć ciasteczka i według przepisu podanego na opakowaniu przygotować polewę czekoladową i dekorować wierzch ciasteczek polewą czekoladową, zaczekać do zastygnięcia.