gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Francuskie - cynamonowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie, łatwe i smaczne ciasteczka

Francuskie - cynamonowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie - cynamonowe

 

  • francuskie ciasto
  • 1 jajko
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu

 

 

Sposób przygotowania:

Francuskie - cynamonowe
Gotowe ciasto francuskie rozkładamy na stolnicę, przekroić wzdłuż. Przygotowane paski ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem, następnie posypujemy cukrem brązowym i cynamonem. Tak przygotowane paski zwijamy do środka oba boki ( tak by spotkały się razem na środku. Następnie kroimy, ciasto na mniejsze kawałki układamy na posmarowanej blaszce pieczemy 15 minut w temperaturze 180.
Francuskie - cynamonowe
Gotowe ciasto przekrawamy wzdłuż na dwie części
Francuskie - cynamonowe
Paski smarujemy jajkiem, posypujemy cukrem
Francuskie - cynamonowe
Boki pasków rolujemy do środka by razem się szczepiły
Francuskie - cynamonowe
Kroimy ciasto na mniejsze kawałki układamy na blaszkę - pieczemy