mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Francuskie nadziewane farszem mięsnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ciastka z farszem mięsnym .

Francuskie nadziewane farszem mięsnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie nadziewane farszem mięsnym

 

Sposób przygotowania:

Francuskie nadziewane farszem mięsnym
Mięso mielone podsmażamy na patelni , cebulkę i czosnek obieramy siekamy i dodajemy do mięsa mielonego podsmażamy . Dodajemy przecier pomidorowy i mieszamy doprawiamy do smaku można dodać ulubione przyprawy . Całość zagęszczamy rozrobioną mąką w wodzie , by farsz się nie rozpływał . Ciasto francuskie kroimy na równe części na środek nakładamy farsz zlepiamy i smarujemy rozbełtanym jajkiem . Zapiekamy w piekarniku w tem. 200 C około 20 minut . Idealne do barszczu.
Francuskie nadziewane farszem mięsnym
Po upieczeniu w całości , 1 z ciasteczek .
Francuskie nadziewane farszem mięsnym
Ciasteczka dobrze zlepiamy z kazdej strony
Francuskie nadziewane farszem mięsnym
Na środek nakładamy farsz i zlepiamy wkoło
Francuskie nadziewane farszem mięsnym
Gotowy farsz do naszych ciasteszek mięsnych