Sposób przygotowania:
Francuskie słoneczka z niespodzianką
Cebulkę udusić na oliwie, dodać pieczarki i paprykę pokrojone w kostkę i kukurydzę.
Przełożyć do miseczki. Kurczaka pokroić w niewielką kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa, obsmażyć na tej samej patelni. Ostudzić.
Z ciasta francuskiego wyciąć foremką do ciastek parzystą liczbę słoneczek. W połowie słoneczek zrobić dziurkę, np. przy pomocy małej szklaneczki. Słoneczka bez dziurek posmarować białkiem, nałożyć krążki z dziurkami.
Do każdego otworka nałożyć po łyżeczce smażonych pieczarek z warzywami, włożyć kilka kawałków kurczaka, posypać tartym serem i zapiec w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 15 minut.
Udekorować plasterkami oliwek i ketchupem.
Przełożyć do miseczki. Kurczaka pokroić w niewielką kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa, obsmażyć na tej samej patelni. Ostudzić.
Z ciasta francuskiego wyciąć foremką do ciastek parzystą liczbę słoneczek. W połowie słoneczek zrobić dziurkę, np. przy pomocy małej szklaneczki. Słoneczka bez dziurek posmarować białkiem, nałożyć krążki z dziurkami.
Do każdego otworka nałożyć po łyżeczce smażonych pieczarek z warzywami, włożyć kilka kawałków kurczaka, posypać tartym serem i zapiec w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 15 minut.
Udekorować plasterkami oliwek i ketchupem.