Sposób przygotowania:
Francuskie z kokosem
Palmę przełożyć do garnka. Dodać do niej cukier, 2 łyżki mleka i wiórki kokosowe. Podgrzewać, cały czas mieszając, aż palma się roztopi i wszystko się połączy. Kokosową masę ostudzić. Ciasto rozwinąć (mrożone wcześniej odmrozić). Ciasto pokroić wzdłuż na 4 paski, a następnie w kwadraty. Na środku połowy kwadracików z ciasta rozłożyć kokosowe nadzienie. Brzegi kwadracików z nadzieniem posmarować pozostałym mlekiem, przykryć pozostałymi kwadracikami ciasta, docisnąć brzegi. Nadziane ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka posmarować z wierzchu mlekiem. Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 12-13 minut (aż się ładnie zrumienią). Jeszcze ciepłe ciastka dowolnie polukrować.