Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Francuskie z migdałowym mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Proste,przepyszne ciasteczka z ciasta francuskiego z nadzieniem z serka mascarpone wymieszanego z żółtkiem i cukrem migdałowym.

Francuskie z migdałowym mascarpone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie z migdałowym mascarpone

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 125 g mascarpone
  • 1 jajko
  • 16 g cukru migdałowego

Sposób przygotowania:

Francuskie z migdałowym mascarpone
Ciasto rozwinąć, pokroić na ok. 15 kwadracików. Mascarpone przełożyć do miseczki. Do sera dodać żółtko i cukier migdałowy. Dokładnie wymieszać. Na każdym kwadraciku z ciasta ułożyć po trochu serowej masy. Brzegi ciasta posmarować białkiem. Złoży na pół w trójkąty, mocno docisnąć brzegi. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 12-15 minut. Upieczone ciastka można dodatkowo polukrować.
Francuskie z migdałowym mascarpone
Ciasto rozwinięte i pokrojone w kwadraciki.
Francuskie z migdałowym mascarpone
Serek mascarpone wymieszany z żółtkiem i cukrem migdałowym.
Francuskie z migdałowym mascarpone
Serowe nadzienie rozłożone na kwadracikach z ciasta.
Francuskie z migdałowym mascarpone
Nadziane ciastka ułożone na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.