Sposób przygotowania:
Frużelina z borówki amerykańskiej
Jagody (Taką samą frużelinę możemy zrobić z innych ) dokładnie oczyścić i przełożyć do garnka, zalać sokiem. Dosłodzić do smaku. Zagotować, po czym dodać żelfiks. Dzięki żelfiksowi frużelina na pewno się nie zapsuje. Gotować 3 minuty. Przelewamy do wyparzonych słoików i pozostawić do góry dnem do ostygnięcia.Frużelina to idealny dodatek do gofów i lodów
![Frużelina z borówki amerykańskiej Frużelina z borówki amerykańskiej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fruzelina-z-borowki-amerykanskiej-137327.jpg)
![Frużelina z borówki amerykańskiej Frużelina z borówki amerykańskiej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fruzelina-z-borowki-amerykanskiej-137328.jpg)
![Frużelina z borówki amerykańskiej Frużelina z borówki amerykańskiej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fruzelina-z-borowki-amerykanskiej-137329.jpg)