Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Frużelina jagodowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny dodatek do ciast i deserów. Przygotowana bez dodatku żelatyny.

Frużelina jagodowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Frużelina jagodowa

 

Sposób przygotowania:

Frużelina jagodowa
Opłukane pod bieżącą wodą jagody wsypać do garnuszka razem z cukrem. Smażyć na małym ogniu, aż owoce puszczą sok. Starając się nie mieszać zbyt często, aby jagody się całkowicie nie rozpadły. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w zimnej wodzie i wlać do jagód. Mieszać, aż wszystko zgęstnieje. Zagotować i wystudzić. Przechowywać w lodówce do 7dni. Smacznego!
Frużelina jagodowa
Jagody i cukier wsypać do garnuszka i smażyć na małym ogniu.
Frużelina jagodowa
Kiedy jagody puszczą sok wlać mąkę ziemniaczaną wymieszaną w wodzie.