Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Frużelina truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Przepyszny dodatek do lodów, gofrów i deserów! Kawałki jędrnych owoców zatopione w lśniącym żelu - pyszne!

Frużelina truskawkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Frużelina truskawkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Frużelina truskawkowa
Truskawki umyć, osuszyć, pokroić w ćwiartki lub szóstki, w zależności od wielkości owoców. Wrzucić do garnuszka, zasypać cukrem, przemieszać i wstawić do lodówki na noc. Na drugi dzień postawić garnek na ogniu, zagotować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z zimną wodą. Wlać do truskawek, mieszać aż całość zgęstnieje. Zagotować i przełożyć do wyparzonych słoików. Zakręcić i odstawić do wystudzenia. Przechowywać w bardzo chłodnym miejscu.
Frużelina truskawkowa
Truskawki umyć, osuszyć, pokroić w ćwiartki lub szóstki, w zależności od wielkości owoców. Wrzucić do garnuszka, zasypać cukrem, przemieszać i wstawić do lodówki na noc.
Frużelina truskawkowa
Na drugi dzień postawić garnek na ogniu, zagotować.
Frużelina truskawkowa
Wlać do truskawek, mieszać aż całość zgęstnieje. Zagotować i przełożyć do wyparzonych słoików. Zakręcić i odstawić do wystudzenia.

Tagi:

domowe