Sposób przygotowania:
Frytki
Frytki to banalne danie, jednak duże znaczenie jeśli chodzi o efekt , ma odmiana ziemniaków , z których będziemy nasze frytki przyrządzać. Wszystko zależy od zawartości skrobi w ziemniaku - to od niej zależy czy frytki będą się nam szybko i zbyt mocno brązowiły, czy też równomiernie się usmażą i będą złociste. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w słupki. Rozgrzewamy tłuszcz w wysokim garnku. Czy tłuszcz jest wystarczająco rozgrzany, możemy sprawdzić wrzucając do niego pojedynczą frytkę. Jeśli zacznie skwierczeć, olej jest już dobrze nagrzany.Jeśli mamy specjalny metalowy koszyczek wrzucamy do niego nasze frytki, wkładamy je do garnka z tłuszczem i pieczemy , aż frytki będą złote. Frytki wykładamy na talerz, lekko oprószamy solą. Podajemy z sosem sweet chili :)
kroplew
Babciagramolka
??? % minut - to chyba jak gotowe w smażalni kupisz .
edytaha
I to już takie usmażone chwilę wcześniej, czekające na klienta...