BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Białe szparagi w bułce tartej i sadzonym jajkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne szparagi ,którym nie można się oprzeć. Szparagi w bułce tartej, a w dodatku z sadzonym jajkiem to bardzo smaczne danie, które każdy ze smakiem zje.

Białe szparagi w bułce tartej i sadzonym jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Białe szparagi w bułce tartej i sadzonym jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Białe szparagi w bułce tartej i sadzonym jajkiem
Szparagi oczyszczamy odcinamy zgrubiałe, zdrewniałe końcówki. Pozostałe szparagi gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości cukru. Gotujemy około 15 minut. Po ugotowaniu odcedzamy.

Szparagi wykładamy na talerze, na patelni na rozgrzanym maśle przysmażamy na rumiano bułkę tartą.

Przysmażoną bułką tartą polewamy szparagi na talerzach.

Na szparagi nakładamy usmażone jajka sadzone.
Białe szparagi w bułce tartej i sadzonym jajkiem
Szparagi oczyszczamy,odcinamy zdrewniałe części i gotujemy w osolonej i ocukrzonej wodzie
Białe szparagi w bułce tartej i sadzonym jajkiem
Po ugotowaniu szparagi odcedzamy na sitku
Białe szparagi w bułce tartej i sadzonym jajkiem
Bułkę tartą podsmażamy na rozgrzanym maśle
Białe szparagi w bułce tartej i sadzonym jajkiem
Wyłożone na talerze szparagi polewamy podsmażoną bułką tartą i nakładamy usmażone jajka na twardo