Sposób przygotowania:
Kurczak z młodymi ziemniakami
Duże uda kurczaka podzielić na cztery części, podgotować w wywarze rosołowym z zielem angielskim, liśćmi laurowymi, po zagotowaniu wody gotować z 30 minut na mniejszym ogniu.
Porcje wyjąć na talerz i dobrze wystudzić (wywar wykorzystać do zupy jaką się lubi), następnie natrzeć przyprawą do kurczaka, na gorącym oleju zrumienić z każdej strony.
Następnie dodać pokrojoną cebulę, przyprawę w płynie, dolać z 1/2 szklanki wody i pod przykryciem dusić z 35 minut.
Młode ziemniaki ugotować, wystarczy je tylko dobrze wymyć.
Podawać z zieloną sałatą ze śmietaną, pomidorami z mozzarellą, posypane pieprzem i koperkiem.
Porcje wyjąć na talerz i dobrze wystudzić (wywar wykorzystać do zupy jaką się lubi), następnie natrzeć przyprawą do kurczaka, na gorącym oleju zrumienić z każdej strony.
Następnie dodać pokrojoną cebulę, przyprawę w płynie, dolać z 1/2 szklanki wody i pod przykryciem dusić z 35 minut.
Młode ziemniaki ugotować, wystarczy je tylko dobrze wymyć.
Podawać z zieloną sałatą ze śmietaną, pomidorami z mozzarellą, posypane pieprzem i koperkiem.