Sposób przygotowania:
Frytki ziołowe z czosnkiem niedźwiedzim
1) Ziemniaki dokładnie obieramy, myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w grubsze paseczki - tak na kształt frytek.
2) Pokrojone frytki myjemy jeszcze raz i posypujemy solą himalajską ziołową i czosnkiem niedźwiedzim (każda frytka musi być przyprawiona).
3) Na patelni rozgrzewamy olej.
4) Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy frytki, posypujemy pieprzem i smażymy na złoty kolor.
5) Usmażone frytki przekładamy na ręcznik papierowy żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
6) Nakładamy na talerzyki i podajemy.
2) Pokrojone frytki myjemy jeszcze raz i posypujemy solą himalajską ziołową i czosnkiem niedźwiedzim (każda frytka musi być przyprawiona).
3) Na patelni rozgrzewamy olej.
4) Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy frytki, posypujemy pieprzem i smażymy na złoty kolor.
5) Usmażone frytki przekładamy na ręcznik papierowy żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
6) Nakładamy na talerzyki i podajemy.