Sposób przygotowania:
Frytki z cukinii
Cukinię umyć i obrać. Przekroić wzdłuż, wyjąć gniazda nasienne. Pokroić w grubsze paski. Popieprzyć, posolić, opruszyć papryką. Odstawić na 2 godziny lub dłużej. Odlać zebrany płyn. Do jajka dodać mleko i roztrzepać. Przygotować bułkę tartą do obtaczania.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem. Każdy pasek cukini zamoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Ułożyć w naczyniu lub blaszce do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 220 stopni. Zapiekać przygotowaną cukinię około pół godziny.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem. Każdy pasek cukini zamoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Ułożyć w naczyniu lub blaszce do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 220 stopni. Zapiekać przygotowaną cukinię około pół godziny.