Sposób przygotowania:
Pieczone frytki z marchewki z dipem czosnkowym
Marchewki obieramy, kroimy w plastry, a następnie w słupki. Wrzucamy je do miski, polewamy olejem i posypujemy przyprawami. Mieszamy do momentu, aż marchewka będzie równomiernie pokryta przyprawami.
Układamy frytki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 35 minut w piekarniku z termoobiegiem, nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Robimy dip: przekładamy jogurt naturalny do miseczki. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, oliwę, posiekaną natkę oraz pieprz. Mieszamy.
Podajemy gorące frytki z dipem.
Układamy frytki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 35 minut w piekarniku z termoobiegiem, nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Robimy dip: przekładamy jogurt naturalny do miseczki. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, oliwę, posiekaną natkę oraz pieprz. Mieszamy.
Podajemy gorące frytki z dipem.