Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Frytki z selera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zdrowsza wersja naszych ukochanych frytek - bo z selera! Prosto się się wykonuje a są pyszne, zdrowe i sprawują się fajnie jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.

Frytki z selera Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Frytki z selera

 

Sposób przygotowania:

Frytki z selera
Selera obieram ze skórki. Ostrym nożem kroję na dowolnej wielkości frytki. Tak powstałe frytki obtaczam w oliwie i obsypuję ulubionym przyprawami - ja użyłam soli, świeżo zmielonego pieprzu oraz papryki czerwonej słodkiej. Na blaszkę wykładam papier do pieczenia i wykładam frytki. Piekę w nagrzanym piekarniku w 180C przez około 35-40 minut. Smacznego! 
Frytki z selera
Selera kroję na podłużne paski w kształcie frytek
Frytki z selera
gotowe frytki pokrapiam oliwą z oliwek i dodaję przyprawy

Tagi:

frytki seler