-Kassia-xD

-Kassia-xD

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Fuga

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i łatwa w wykonaniu!

Fuga

Składniki:

Fuga

 

  • Składniki na masę:
  • 5 szkl. mąki krupczatki lub tortowej
  • 2 margaryny
  • 10 dag cukru pudru
  • 8 żółtek
  • 1 duży proszek do pieczenia
  • 2 cukry waniliowe

 

  • Kakao
  • Dżem
  • 2 kisiele
  • 0,5 kg cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Fuga
Z podanych składników zrobić ciasto i podzielić je na trzy części. Do jednej dodać 6 łyżek kakao. Jedną białą część rozwałkować na blachę. A drugą białą i z kakaem włożyć do lodówki na dwie godziny. Na rozwałkowaną część nałożyć dżem lub powidła. Ciasto z kakaem zetrzeć na tarce. Z białek ubić sztywną pianę dodać cukru pudru 0,5 kg i dwa kisiele. Dobrze wymieszać masę, wlać na brązowe ciasto. Następnie zetrzeć pozostałe białe ciasto i posypać nim wierzch. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 40 min. Smacznego!