MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Fusilli kolorowe z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolorowy talerz pełen witamin, smaczny i zdrowy.

Fusilli kolorowe z tuńczykiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fusilli kolorowe z tuńczykiem

 

  • 200g makaronu kolorowego fusilli
  • 150g śmietany 30%
  • 10 czarnych oliwek
  • 100g sera grana padano
  • 150g tuńczyka w sosie własnym
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Fusilli kolorowe z tuńczykiem
W dużej ilości wody gotujemy makaron al dente, odcedzamy.Na patelnię wlewamy śmietanę i gotujemy przez 3 minuty .Tuńczyka odsączamy z zalewy i wsypujemy do śmietany. Oliwki kroimy na pół i dodajemy na patelnię.Następnie delikatnie solimy ,dodajemy pieprz , mieszamy i wsypujemy na patelnię makaron.Wszystko razem dokładnie mieszamy ,podgrzewamy przez 1 minut i gorący podajemy na talerz. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy makaron.
Fusilli kolorowe z tuńczykiem
Na patelnię wlewamy 30% śmietanę i gotujemy przez 3 minuty.
Fusilli kolorowe z tuńczykiem
Makaron gotujemy w duzej ilości wody ,najlepszy jest al dente.
Fusilli kolorowe z tuńczykiem
Do gotowej śmietany wsypujemy tuńczyka, oliwki i gorący makaron, podgrzewamy 1 minutę.