dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Fusilli z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nowe danie, pożywne a zarazem lekkie:)

Fusilli z kurkami

Składniki:

Fusilli z kurkami

 

  • paczka makaronu fusilli (świderki)
  • 30 dag kurek
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 czerwonej papryki
  • cebula
  • 1/2 zielonego ogórka
  • łyżka posiekanej natki
  • garść listków bazylii
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Fusilli z kurkami
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Kurki wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 10 minut. Paprykę pokrój w paski, pomidorki na połówki, a ogórka w półplasterki. Odcedź grzyby, podsmaż je na oleju z papryką i cebulą. Dopraw do smaku. Pod koniec smażenia, po ok 10 minutach dodaj pomidorki i makaron.
Zdejmij potrawę z ognia, dodaj ogórka i natkę. Wymieszaj, ewentualnie dopraw. Grubo posiekaj listki bazylii, posyp makaron i od razu podawaj.

Tagi:

makaron