eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Galareta drobiowa z nóżek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Galareta podana z jajkiem najlepiej smakuje skropiona z dodatkiem soku cytryny.Smakuje lepiej niż z mięsem wieprzowym z odrobiną pietruszki

Galareta  drobiowa z nóżek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Galareta drobiowa z nóżek

 

Sposób przygotowania:

Galareta drobiowa z nóżek
Opłukane udka i warzywa umyć i zalać zimną wodą.Gotować powoli ,aż mięso będzie się oddzielać od kości. Pod koniec gotowania przyprawić solą i pieprzem. Odcedzić wywar. Obrać mięso z kości. Wywar przyprawić do smaku czosnkiem roztartym ze solą, marchew pokroić w plastry. Mięso wyłożyć do plastikowych pojemniczków,zalać wywarem i ostudzić do krzepnięcia.Można do wywaru dać żelatynę aby szybciej stężała.
Galareta  drobiowa z nóżek
Najpierw gotowałam udka z warzywami w wodzie
Galareta  drobiowa z nóżek
potem wywar odcedziłam i obrałam mięso do pojemniczków