Sposób przygotowania:
Galaretka drobiowa
Rosół zagotować. Mięso umyć pod bieżącą wodą, obgotować 20 minut w rosole. Wyjąć i ostudzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Ogórki pokroić w cienkie plasterki, brzoskwinie na cząstki. Mięso pokroić w plasterki. Rosół przecedzić, doprawić do smaku octem. Żelatynę rozpuścić w ciepłym rosole. Trochę rosołu przelać do prostokątnej formy ( i odstawić do zastygnięcia. Na warstwie galaretki poukładać ogórki, brzoskwinie, estragon i mięso, zalać rosołem. Wstawić na noc do lodówki. Czosnek obrać, posiekać, wymieszać z jogurtem, majonezem, solą, pieprzem i sokiem cy- I trynowym. Galaretkę wyjąć z for- I my, pokroić w plastry. Podawać I z sosem jogurtowym. Udekorować liśćmi zielonej sałaty i pa-1 sęczkami papryki.