Sposób przygotowania:
Galaretka drobiowa
Obieramy mięso z kości i kroimy drobno. Wkładamy do miseczki. Dodajemy pokrojoną drobno marchewkę i kukurydzę, mieszamy.
Przygotowujemy sobie foremki lub szklanki- 4 sztuki.
Jajko obieramy ze skorupki i kroimy na 4 części. Na dnie foremek układamy po cząstce jajka. Na to wykładamy po 3-4 łyżki mięsa z dodatkami.
Do gorącego bulionu dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści. Zalewamy bulionem mięsko z dodatkami i odstawiamy do zastygnięcia.
Smacznego
Przygotowujemy sobie foremki lub szklanki- 4 sztuki.
Jajko obieramy ze skorupki i kroimy na 4 części. Na dnie foremek układamy po cząstce jajka. Na to wykładamy po 3-4 łyżki mięsa z dodatkami.
Do gorącego bulionu dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści. Zalewamy bulionem mięsko z dodatkami i odstawiamy do zastygnięcia.
Smacznego