kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 367]

Galaretka drobiowa rosołowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna galaretka drobiowa. Zrobiona z tego co zostało z obiadu.Mój sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu.

Galaretka drobiowa rosołowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Galaretka drobiowa rosołowa

 

  • 1 ćwiartka z kurczaka
  • 1 szyjka z kaczki
  • 1 średnia marchewka
  • kawałek pietruszki
  • 3 szklanki rosołu
  • 4 łyżeczki z sporym czubkiem żelatyny
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Galaretka drobiowa rosołowa
Wyjąć z rosołu mięso i warzywa. Mięso oddzielić od kości a warzywa pokroić na drobno.

Do garnka wlewamy rosół i podgrzewamy, gdy jest gorący dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści.

Wkładamy mięso i warzywa, sól i pieprz, studzimy w chłodnym miejscu.

Półpłynną przekładamy do pojemniczków i ponownie studzimy.

Gotową przekładamy na talerz. 
Galaretka drobiowa rosołowa.
składniki z których przygotowujemy galaretkę
Galaretka drobiowa rosołowa.
pokrojone warzywa i mięso dodajemy do rosołu
Galaretka drobiowa rosołowa.
w gorącym rosole rozpuszczamy żelatynę i mieszamy
Galaretka drobiowa rosołowa.
do rosołu dodajemy drobiowe mięso i warzywa