Sposób przygotowania:
Domowe galaretki drobiowe
Udko obieramy ze skóry i wkładamy do garnka. Dodajemy ziele angielskie, kostkę rosołową, liście laurowe, obraną marchewkę. Doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy 750 ml wody i gotujemy godzinę. Powstały wywar musi być dość słony. Po ugotowaniu wyciągamy mięso i marchewkę, a wywar przecedzamy przez sitko. Do gorącego wywaru dodajemy żelatynę i mieszamy dokłądnie. W międzyczasie gotujemy jajko na twardo, obieramy i kroimy na 4 części. Gdy mięso ostygnie, obieramy z kości i kroimy na drobne kawałki. Marchewkę kroimy w drobną kostkę. Do przygotowanych miseczek wkładamy na dno trochę mięsa, cząstkę jajka, marchewkę i pół łyżki groszku zielonego. Posypujemy zieloną pietruszką i zalewamy wywarem. Gdy wystygnie i stężeje gotowe. Przechowywać w lodówce ;-)
![Domowe galaretki drobiowe Domowe galaretki drobiowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-galaretki-drobiowe-74772.jpg)
![Domowe galaretki drobiowe Domowe galaretki drobiowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-galaretki-drobiowe-74773.jpg)
![Domowe galaretki drobiowe Domowe galaretki drobiowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-galaretki-drobiowe-74774.jpg)
![Domowe galaretki drobiowe Domowe galaretki drobiowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-galaretki-drobiowe-74775.jpg)