A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Galaretka drobiowa z jajkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

przekąska na zimno i awaryjna przystawka dla niezapowiedzianych gości

Galaretka drobiowa z jajkiem

Składniki:

Galaretka drobiowa z jajkiem

 

  • 1 ugotowane udko z kurczaka
  • 1 ugotowane na twardo jajko
  • 1 ugotowana marchewka
  • kilka listków pietruszki
  • 1,5 szklanki rosołu(może być z kostki)
  • 1 łyżka żelatyny

Sposób przygotowania:

Galaretka drobiowa z jajkiem
Marchewkę kroimy w słupki i układamy na spodzie salaterki,następnie kładziemy pokrojone w kostkę mięso z kurczaka,boki salaterki dekorujemy listkami pietruszki,na środku układamy pokrojone jajko.Oczywiście skład galaretki możemy wzbogacać innymi produktami,ja podałam tylko przykładową i raczej podstawową wersję galaretki drobiowej.W gorącym,ale nie gotującym się rosołku rozpuszczamy żelatynę,tak przyrządzonym wywarem zalewamy ułożone w salaterce składniki.Odstawiamy do stężenia.
Smacznego.