Sposób przygotowania:
Galaretka jogurtowa z malinami
Maliny przebrać, opłukać na sitku, czekając, aż obcieknie z nich woda. Jogurt wlać do szklanej miski z kubków lub buteleczek, dodać dwie lub trzy łyżki cukru pudru, płatki żelatyny namoczyć w łyżce zimnej wody, a jak spęcznieje dodać do naczynia z jogurtem naturalnym i wymieszać lub ubić trzepaczką.
Maliny nałożyć do czterech pucharków i zalać kolejno jogurtem oraz wstawić pucharki do lodówki na samą górę. Trzymać deser przez prawie godzinę do całkowtego stężenia. Potem wypukłą częścią łyżki popukać w powierzchnię galaretki, czy stężała. Jeśli tak, to wyjąć naczynia z deserami i podawać ześwieżymi listkami mięty lub melisy.
Maliny nałożyć do czterech pucharków i zalać kolejno jogurtem oraz wstawić pucharki do lodówki na samą górę. Trzymać deser przez prawie godzinę do całkowtego stężenia. Potem wypukłą częścią łyżki popukać w powierzchnię galaretki, czy stężała. Jeśli tak, to wyjąć naczynia z deserami i podawać ześwieżymi listkami mięty lub melisy.
bez gotowania