Sposób przygotowania:
Galaretka morelowo cytrynowa
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Morele osączyć na sitko, sok pozostawić. Żelatynę rozprowadzamy w zimnej wodzie. Sok cytrynowy i morelo wy uzupełnić szklanką wody. Dodać cukier, podgrzewać, od czasu do czasu mieszając, aż do rozpuszczenia . Żelatynę rozprowadzić w ciepłym soku, nie przerywając mieszania. Odstawić do ostygnięcia na 15 minut Morele pokroić w cząstki, odłożyć kilka do dekoracji resztę poukładać w czterech pucharkach. Polać przestudzoną galaretką, wstawić do lodówki na 3-4 godziny do zastygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Przełożyć do szprycki z końcówką w kształcie gwiazdki. Z reszty moreli wyciąć kwiatki. Gotową galaretkę udekorować morelami, kleksami bitej śmietany, i ewentualnie czekoladą i listkami melisy cytrynowej.