Sposób przygotowania:
Galaretka śmietankowo- cytrynowa
Dobrze wymyte cytryny otrzeć ze skórki i wycisnąć sok, żelatynę rozpuścić w ciepłym winie, połączyć ze skórką i sokiem z cytryny.
Oziębioną śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodawać cukier, chwilke ubijać, dodać wino i sztywną pianę z białek.
Połączyć z sokiem i rozpuszczoną w winie żelatyną.
Nałożyć do szklanych pucharków, których brzegi natrzeć uprzednio sokiem z cytryny i zanuczyć w cukrze krysztale.
Podawać bezpośrednio po wyjęciu z lodówki.
Oziębioną śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodawać cukier, chwilke ubijać, dodać wino i sztywną pianę z białek.
Połączyć z sokiem i rozpuszczoną w winie żelatyną.
Nałożyć do szklanych pucharków, których brzegi natrzeć uprzednio sokiem z cytryny i zanuczyć w cukrze krysztale.
Podawać bezpośrednio po wyjęciu z lodówki.