Sposób przygotowania:
Galaretka z czerwonej porzeczki
Porzeczkę przebieramy z liści i łodyżek,myjemy osączamy na durszlaku wsypujemy do garnka z grubym dnem,wsypujemy cukier ,mieszamy i gotujemy przez około 2 godzin na najmniejszej mocy palnika bez pokrywki aż galaretka nabierze konsystencji kisielu, dodając sok z cytryny -porzeczki zawierają w sobie dużo pektyn nie ma potrzeby stosowania żadnych żelfiksów i ulepszaczy. Można w trakcie gotowania zmiksować owoce blenderem jeśli ktoś chce otrzymać gładki mus owocowy.Gotową galaretkę przelewamy do wyparzonych suchych słoiczków zakręcamy odwracamy do góry dnem i okręcamy w koc.Na drugi dzień wynosimy do spiżarki.
edytaha
2milutka
proszę bardzo:)
edytaha
Pamiętaj Agatko - obiecałaś, więc trzymam za słowo :)
2milutka
Podaj adres na priv to podeślę...:)