ulcia21

ulcia21

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Galaretka z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zamiast bazylii mozna galaretke ozdobic inna zielenina

Galaretka z jajkami

Składniki:

Galaretka z jajkami

 

  • 4jajka
  • 1/2pomidorow
  • 4szklanki bulionu z kostki
  • 2lyzki zelatyny
  • sol,pieprz
  • liscie bazyli

Sposób przygotowania:

Galaretka z jajkami
Jajka ugotowac na twardo,obrac i pokroic na cwiartki.Ulozyc na dnie naczynia-lekko posolic.Pomidory pokroic w plastry,polozyc na jajkach.Zelatyne rozpuscic w bulionie.Zalac jajka i pomidory.Odstawic do zastygniecia.Ozdobic bazylia.