Sposób przygotowania:
Galaretka z nóżek wieprzowych
Na początku gotujemy nóżki wieprzowe wraz z kawałkiem łopatki z warzywami. Gdy mięso będzie miękkie i nam się rozpadnie doprawiamy pieprzem oraz vegetą i czosnkiem.
Następnie ugotowana marchew kroimy na małe kosteczki.
Gotową łopatkę również kroimy w drobne kostki. Obieramy mięso z nóżek i mieszamy z pokrojona łopatką.
Przygotowana marchew mieszamy z mięsem oraz zielonym groszkiem.
Mięso zalewamy wywarem, posypujemy pietruszka i wstawiamy do lodówki.
Następnie ugotowana marchew kroimy na małe kosteczki.
Gotową łopatkę również kroimy w drobne kostki. Obieramy mięso z nóżek i mieszamy z pokrojona łopatką.
Przygotowana marchew mieszamy z mięsem oraz zielonym groszkiem.
Mięso zalewamy wywarem, posypujemy pietruszka i wstawiamy do lodówki.
Henia
daisy16