Sposób przygotowania:
Opiekana ryba w zalewie octowej
Umytą i osuszoną rybę oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Ostudzić.
Wodę zagotować z dodatkiem cukru, soli, liści laurowych, ziela angielskiego. Dodać również pokrojoną w plastry cebulę i gotować razem przez kilka minut.
Kiedy ostygnie, dodać ocet. Wymieszać. Do przygotowanej zalewy włożyć rybę. Odstawić na dobę, a najlepiej na kilka dni w chłodne miejsce.
Wodę zagotować z dodatkiem cukru, soli, liści laurowych, ziela angielskiego. Dodać również pokrojoną w plastry cebulę i gotować razem przez kilka minut.
Kiedy ostygnie, dodać ocet. Wymieszać. Do przygotowanej zalewy włożyć rybę. Odstawić na dobę, a najlepiej na kilka dni w chłodne miejsce.