Sposób przygotowania:
Galaretka z nóżek wieprzowych
Nogi dokładnie oczyścić, opalić, wyszorować. rozkroić na 3 części każdą (nigdy nie rąbię, żeby uniknąć odłamków kości).Włożyć do garnka, dodać golonke i szyję, zalać wodą na mn.w. 5 cm ponad nogi.Zagotować, wodę odlać, nogi umyć. Zalać ponownie gorącą wodą, włożyć przyprawy i przeciętą wszerz główkę czosnku oraz obrane warzywa i przyrumienioną cebulę. Gotować na wolnym ogniu (tak, by tylko "mrugała") do miękkości nóżek.Po ugotowaniu nóżki, mięso i szyję lekko ostudzić, obrać z kości, pokroić w kosteczkę. Wywar przecedzić, zostawić marchewkę.Do przecedzonego wywaru dodać starkowaną marchewkę i mięsa. Doprawić solą, pieprzem i ew. maggi. Rozlać do salatrk.Podawać na liściu sałaty. SMACZNEGO!