zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Galaretka z nóżek wieprzowych Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Galaretka z nóżek wieprzowych z marchewką i jajkiem.

Galaretka z nóżek wieprzowych Zub3r'a Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Galaretka z nóżek wieprzowych Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z nóżek wieprzowych Zub3r'a
Oczyszczone nóżki i golonkę zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe, kilka ziarenek pieprzu czarnego i ziela angielskiego. Oraz oczyszczoną włoszczyznę. Gotujemy do miękkości mięsa. Na koniec rosół dokładnie solimy. Marchew i jajka gotujemy na twardo. Marchew obieramy i układamy na dnie naczynka. Jajka obieramy ze skorupek i układamy na dnie naczynia w którym będą stygły galaretki. Ugotowane mięso wyjmujemy z rosołu. Oddzielamy od kości i kroimy w drobne części. Mięso układamy na warzywach i zalewamy odcedzonym rosołem. Odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce. Smacznego!
Galaretka z nóżek wieprzowych Zub3r'a
Nożki i golonkę gotujemy z warzywami i przyprawami do miękkości.
Galaretka z nóżek wieprzowych Zub3r'a
Ugotowane jajka i marchewkę układamy na dnie naczynia.
Galaretka z nóżek wieprzowych Zub3r'a
Ugotowane mięso kroimy w drobno kosteczke.
Galaretka z nóżek wieprzowych Zub3r'a
Mięso zalewamy rosołem i odstawiamy do stężęnia.

Tagi:

jajko jajka