Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Galaretka z pomidorów.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Galaretkę pomidorową podawać do słonych ciasteczek.

Galaretka z pomidorów.

Składniki:

Galaretka z pomidorów.

 

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z pomidorów.
Pomidory zalać wrzącą wodą, następnie przelać zimną. Obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, dodać posiekane świeże liście bazylii, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek i zmiksować. Przecier wlać do rondla i zagotować. Wsypać cukier żelujący, wymieszać. Podgrzewać około 20 minut. Następnie zagotować.
Gorący przełożyć do umytych i wyparzonych słoiczków, zakręcić zakrętki i pasteryzować około 15 minut. Wynieść w chłodne miejsce.

Tagi:

pomidory