olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Galaretka z przecieru jabłkowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

zdrowa i odżywcza galaretka. Te z proszku w nicyzm jej nie dorównają!

Galaretka z przecieru jabłkowego

Składniki:

Galaretka z przecieru jabłkowego

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z przecieru jabłkowego
Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, rozgotować podlewając wrzątkiem, przetrzeć i osłodzić. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach wody, zalać wrzątkiem (razem nie więcej niż 1/4 szklanki), rozmieszać, przestudzić, polączyć z przecoerem jabłecznym, wyporcjować i przestudzić w lodówce. UDekorowa świeżymi owocami lub bitą śmietaną i bakliami,