Sposób przygotowania:
Rożki z szynki w galarecieEtap 1
Serek przełożyć do miseczki. Dodać do niego starty na tarce o dużych oczkach ser, pokrojoną w kostkę cebulę i ogórki, posiekaną bazylię, majonez, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać.
Etap 2
Po trochu przygotowanego nadzienia kłaść na każdy plasterek szynki.
Etap 3
Zwijać je w rożki i układać na talerzu (można go najpierw wyłożyć liśćmi sałaty).
Etap 4
Żelatynę namoczyć w zimnym rosole, następnie rozpuścić całość podgrzewając. Ostudzić.
Etap 5
Jak zacznie tężeć, zalać rożki z szynki. (Można przed zalaniem dowolnie udekorować, np, marchewką gotowaną i natką pietruszki.) Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia.