Sposób przygotowania:
Marynowane jajka z pastą boczkowąEtap 1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek.
Etap 2
Ugotowane jajka przełożyć od garnka (miski lub innego pojemnika), zalać koncentratem barszczu, przykryć i odłożyć w chłodne miejsce na ok. 40 godzin.
Etap 3
Po tym czasie jajka odsączyć, przekroić wzdłuż na pół, delikatnie wyjąć żółtka.
Etap 4
Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na oleju, doprawić solą, ostudzić.
Etap 5
Żółtka przełożyć do miski. Dodać do nich cebulę, boczek, majonez, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie zmiksować blenderem.
Etap 6
Pastę nałożyć za pomocą szprycy do ozdabiania tortów do białek w miejsca po żółtkach. Na wierzchu rozsypać posiekany szczypiorek.
niezły kąsek