Sposób przygotowania:
Galaretki malinowe w czekoladzie
Maliny zmiksuj w blenderze a powstały przecier przelej przez sitko w celu pozbycia się pestek.
Do rondelka wlej przecier z malin, sok z cytryny i cukier całość zagotuj, do gotującej się masy dodaj namoczoną w wodzie żelatynę.
Gotową galaretkę odstaw do ostygnięcia a potem wylej na brytfannę (brytfannę wcześniej wyłóż folią spożywczą), kiedy galaretka stężeje wyjmij ją z formy, pokrój w kostkę i polej rozpuszczoną czekoladą.
Do rondelka wlej przecier z malin, sok z cytryny i cukier całość zagotuj, do gotującej się masy dodaj namoczoną w wodzie żelatynę.
Gotową galaretkę odstaw do ostygnięcia a potem wylej na brytfannę (brytfannę wcześniej wyłóż folią spożywczą), kiedy galaretka stężeje wyjmij ją z formy, pokrój w kostkę i polej rozpuszczoną czekoladą.