Sposób przygotowania:
Czekoladowa galaretka w formie latte macchiato
Białą czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do mleka i zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu do czasu rozpuszczenia się czekolady. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy żelatynę i mieszamy, aż żelatyna się rozpuści. Wlewamy do szklanek (do ok. 1/3 wysokości) i wstawiamy do lodówki, aby stężała.
Tak samo postępujemy w przypadku ciemnej galaretki, dodając do mleka kawę rozpuszczalną.
Lekko wystudzoną ciemną galaretkę wylewamy na białą i odstawiamy do stężenia.
Przed podaniem dekorujemy bezą włoską lub bitą śmietaną.
Tak samo postępujemy w przypadku ciemnej galaretki, dodając do mleka kawę rozpuszczalną.
Lekko wystudzoną ciemną galaretkę wylewamy na białą i odstawiamy do stężenia.
Przed podaniem dekorujemy bezą włoską lub bitą śmietaną.