Sposób przygotowania:
Orzechowe trufelki
Czekoladę rozpuszczamy razem z łyżką mleka i olejem kokosowym w mikrofalówce ( ok. 1 minuty).
Do miski przekładamy ricottę, dodajemy rozpuszczoną czekoladę, 1 szkl mąki orzechowej i mleko w proszku.
Mieszamy razem na jednolitą masę i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie na płaski talerz wysypujemy mąkę orzechową do obtaczania i wyjmujemy masę z lodówki.
Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w mace orzechowej( ok. 30 szt.).
Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy świeżą miętą.
Do miski przekładamy ricottę, dodajemy rozpuszczoną czekoladę, 1 szkl mąki orzechowej i mleko w proszku.
Mieszamy razem na jednolitą masę i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie na płaski talerz wysypujemy mąkę orzechową do obtaczania i wyjmujemy masę z lodówki.
Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w mace orzechowej( ok. 30 szt.).
Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy świeżą miętą.