ginta

ginta

Kucharz
[Przepisów: 8]

Galaretkowy Tort

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

wspaniały kolorowy tort i bardzo smaczny

Galaretkowy Tort

Składniki:

Galaretkowy Tort

 

  • 5 -6- smaków galaretek
  • mleko skondensowane niesłodzone
  • rodzynki ,żurawina lub inne

 

 

Sposób przygotowania:

Galaretkowy Tort
Galaretkę dzielimy na połowę i jedną część rozrabiamy w 250ml a drugą w 200ml wody.Do drugiej części wlewamy mleko (ok. 30 -40 ml.)dopiero jak galaretka zaczyna tężeć(wychłodnie) Do formy od babki na spód dajemy rodzynki lub........ i pierwszą część galaretki dajemy do zastygnięcia, następnie zalewamy tym samym kolorem z dodanym mlekiem.I tak po kolei aż wyczerpiemy galaretki.Jak tort już dobrze zastygnie, wkładamy formę na chwileczkę do gorącej wody podkładamy talerz i gotowe.

Tagi:

tort