Sposób przygotowania:
Galuszki pomidorowe Pyzy
jajka wybiłam do miski, dodałam koncentrat i sól, roztrzepałam. Dodałam przesiane mąki i mieszałam ciasto powoli dolewając wodę. Mieszałam intensywnie łyżką aż ciasto było gładkie. W dużym garnku zagotowałam wodę, osoliłam ją. Nałożyłam sito do przecierania klusek i wyłożyłam na nie połowę ciasta - przetarłam wprost do garnka. Zamieszałam i zagotowałam a następnie wyłowiłam kluseczki łyżką cedzakową na durszlak. Z drugą częścią ciasta postąpiłam tak samo - na sito, przetarłam, zamieszałam i zagotowałam. Odcedzone kluski można podawać od razu a można je też przelać zimną wodą, odsączyć i zostawić na później. Przed podaniem można je zagrzać podsmażając na patelni, wrzucając do gorącej wody albo zapiekając czy wrzucając do gorącego sosu.