Anko28

Anko28

Szef Kuchni
[Przepisów: 45]

Kluski śląskie wg Ani

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kluski śląskie robię na niedzielę. Są pyszne i cała moja rodzina się nimi zajada. Wszystkim domownikom smakują.

Kluski śląskie wg Ani

Składniki:

Kluski śląskie wg Ani

 

Sposób przygotowania:

Kluski śląskie wg Ani
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Gorące przeciskamy przez praskę. Do ostudzonych ziemniaków dajemy żółtko, mąkę ziemniaczaną oraz łyżkę roztopionego i przestudzonego masła. Ciasto musi być elastyczne aby dobrze się formowały kulki.

Formujemy małe kuleczki. Wrzucamy je na lekko osoloną gorącą wodę i gotujemy do miękkości aż wypłyną.