WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 834]

Gąski duszone z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo jesienny dodatek do obiadu. Drobno siekane gąski duszone z cebulką i odrobiną słodkiej śmietanki.

Gąski duszone z cebulką

Składniki:

Gąski duszone z cebulką

 

  • ok 1 kg gąsek
  • 2 cebule
  • 0,5 szkl słodkiej śmietanki
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Gąski duszone z cebulką
Gąski dokładnie oczyszczamy i myjemy. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok 10 minut, odcedzamy. Przestudzone grzyby drobno siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulkę. Dokładamy gąski i chwilę podsmażamy. Wlewamy słodką śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy razem jeszcze ok 15 minut.