katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Leśne grzyby z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Proste, a do tego smaczne podanie grzybów leśnych. Duszone grzyby na maśle z cebulką, śmietaną i jajkiem.

Leśne grzyby z jajkiem

Składniki:

Leśne grzyby z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Leśne grzyby z jajkiem
Grzyby najpierw oczyszczamy i myjemy. Przygotowane grzyby wrzucamy na rozgrzane na patelni masło. Podlewamy troszkę wodą i dodajemy drobno pokrojoną cebulę. Solimy i razem dusimy. Jajka wybijamy na miseczkę i doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy jajka do duszących się grzybów.

Dodajemy śmietanę i smażymy do ulubionego ścięcia się potrawy. Smaczne z pieczywem albo jako dodatek do ryżu czy makaronu. Potrawę można przygotować z grzybów mrożonych.