Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Polędwiczki w sosie myśliwskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie przygotowuje się szybko i bardzo prosto. Polecam na różne uroczystości lub niedzielny obiad. Polędwiczki wieprzowe z ogórkami kiszonymi i pieczarkami w sosie myśliwskim.

Polędwiczki w sosie myśliwskim

Składniki:

Polędwiczki w sosie myśliwskim

 

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 5 szt. ogórków kiszonych
  • 2 opakowania sosu myśliwskiego
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w sosie myśliwskim

ETAP 1:

Polędwiczki w sosie myśliwskim

1. Mięso oczyszczamy z błonek, kroimy w plastry i lekko dłonią rozbijamy. Wlewamy sos sojowy, solimy, mieszamy i odstawiamy na godzinę.

2. Po tym czasie każdy kawałek mięsa panierujemy w sosie myśliwskim i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

ETAP 2:

Polędwiczki w sosie myśliwskim

3. Na drugiej patelni typu Wok lub brytfannie gotujemy 2 szklanki wody. Mięso przekładamy do wody i gotujemy do chwili, kiedy będzie miękkie.

4. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obraną i drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i w pół plasterki ogórki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

ETAP 3:

Polędwiczki w sosie myśliwskim

5. Na koniec mięso łączymy z grzybami, chwilkę gotujemy.

6. Danie gotowe.

7. Smacznego.