katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Grzyby zasmażane z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Bardzo lubimy grzyby.. moje są takie na szybko bez wielu dodatków by nie zagłuszać nimi najważniejszego smaku czyli smaku grzybów.

Grzyby zasmażane z jajkiem

Składniki:

Grzyby zasmażane z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Grzyby zasmażane z jajkiem
Grzyby obieramy, kroimy i płuczemy. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy przygotowane grzyby. Oprószamy solą i pieprzem i dalej dusimy. Jajka wybijamy do miski. Mleko łączymy z mąką, drobniutko pokrojona cebulą i dodajemy do jajek, lekko mieszamy.

Przygotowaną mieszankę wlewamy do grzybów i mieszamy. Smażymy do odpowiedniego dla nas ścięcia jajek.