Sposób przygotowania:
Grzyby w panierce z warzywami
Grzyby zalewamy ciepłą wodą, dodajemy ok 1/2 szkl mleka i odstawiamy na ok 15-20 min. Płuczemy i zalewamy ponownie ciepłą wodą i stawiamy do gotowania. Solimy i gotujemy ok 30 min.
Wyjmujemy grzyby z wywaru i osączamy. Kapelusze panierujemy w roztrzepanym jajku z mlekiem i tartej bułce. Smażymy na rumiano.
Cebulę drobno kroimy i szklimy na oleju. Dodajemy startą marchew (można dodać też pietruszkę).
Podlewamy troszkę wodą i dodajemy przyprawy a na końcu starte jabłko. Dodajemy ketchup i doprawiamy solą, pieprzem i koncentratem.
Marchewkowy sos kładziemy na usmażonym kapeluszu i przykrywamy drugim, lekko dociskamy.
Wyjmujemy grzyby z wywaru i osączamy. Kapelusze panierujemy w roztrzepanym jajku z mlekiem i tartej bułce. Smażymy na rumiano.
Cebulę drobno kroimy i szklimy na oleju. Dodajemy startą marchew (można dodać też pietruszkę).
Podlewamy troszkę wodą i dodajemy przyprawy a na końcu starte jabłko. Dodajemy ketchup i doprawiamy solą, pieprzem i koncentratem.
Marchewkowy sos kładziemy na usmażonym kapeluszu i przykrywamy drugim, lekko dociskamy.