Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z boczkiem
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonym wrzątku, by pozostała lekko twarda.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podobnie jak wędzony boczek.
Podsmażamy je razem na patelni i dodajemy kaszę gryczaną.
Doprawiamy dość mocno pieprzem i odrobiną soli. Smażymy, aż kasza będzie odpowiednio miękka i posypujemy natką pietruszki.
Podajemy na gorąco, lub zimno jako sałatkę.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podobnie jak wędzony boczek.
Podsmażamy je razem na patelni i dodajemy kaszę gryczaną.
Doprawiamy dość mocno pieprzem i odrobiną soli. Smażymy, aż kasza będzie odpowiednio miękka i posypujemy natką pietruszki.
Podajemy na gorąco, lub zimno jako sałatkę.