WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 846]

Kasza gryczana z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawy sposób na podanie kaszy gryczanej. Podsmażona z boczkiem i cebulką, posypana natką pietruszki. Idealny dodatek do zsiadłego mleka.

Kasza gryczana z boczkiem

Składniki:

Kasza gryczana z boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana z boczkiem
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonym wrzątku, by pozostała lekko twarda. 

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podobnie jak wędzony boczek. 

Podsmażamy je razem na patelni i dodajemy kaszę gryczaną.

Doprawiamy dość mocno pieprzem i odrobiną soli. Smażymy, aż kasza będzie odpowiednio miękka i posypujemy natką pietruszki. 

Podajemy na gorąco, lub zimno jako sałatkę.